Tips & Tricks


 

  1. Volg de regels. En de aanwijzingen in de kamer en van de medewerker. Zo weet je altijd waar je wel en niet moet zoeken. Dat bespaart veel tijd in de escape room!

  2. Zoek overal, echt overal. Begin direct met zoeken als je in de kamer komt. Een sleutel of oplossing van een code staat niet zomaar op de muur. Kijk of je ergens een groep van bijvoorbeeld 4 cijfers, letters, afbeeldingen of symbolen kunt vinden die leidt naar het antwoord. Kijk achter schilderijen, meubels en wat er ook maar in de kamer staat. Je mag alles aanraken, maar forceer het nooit. 

  3. Werk samen. Een sterke samenwerking verhoogt je kans om te ontsnappen. Iedereen heeft sterke kanten. De een is bijvoorbeeld goed in raadsels oplossen, terwijl de ander juist snel verbanden legt. Profiteer daarvan!

  4. Deel alles met elkaar. Communicatie is erg belangrijk in de escape room. Vind je een mogelijke aanwijzing? Deel het met je team. Vertel wat je ziet, wat je doet en of je hulp nodig hebt. Dit betekent niet dat je anderen moet commanderen. Zit je vast met een puzzel? Wissel met een teamgenoot! 

  5. Have fun. Dit is de allerbelangrijkst! Een escape room is vooral heel erg leuk. Gun je familie, vrienden en collega's dit ook. Of je nu ontsnapt of niet: dan nog hebben jullie een geweldige tijd gehad!

Escape room etiquette

  • Kom op tijd!
  • Ga voor de escape room even snel naar het toilet
  • Volg de instructies altijd op
  • Gebruik geen drugs of alcohol voordat je het spel speelt
  • Forceer niets, gebruik geen brute kracht

Ga de uitdaging aan

Durf jij na deze tips de uitdaging aan met jouw familie, vrienden of collega's?
Boek dan snel jouw plek in de leukste escape room in Friesland!